Sida 1 av 1

Airbag lampa lyser konstant.

Postat: lör 30 mar 2019, 07:43:38
av rahowa
Hej,

Min airbag lampa har börjat lysa konstant på min corolla 1.3 -98. Har provat att läsa av felkoder genom att dra ut den där shortpin och sen bryggat uttag E1 och TE1 och slagit på tändningen. Det enda som händer är att motorlampan blinkar konstant. Den blinkar hela tiden i flera minuter utan att göra som den borde. Alltså exempelvis 2 korta blinkningar sen ett uppehåll och ytterligare en blinkning. Har jag bryggat fel? Har för mig att när motorlampan blinkar konstant så finns det inga felkoder.

Men när jag provat att brygga mellan E1 och TC, då blinkar ABS lampan konstant istället och airbag lampan ger ifrån sig tre korta blinkningar, en paus och en blinkning till. Felkod 31. Vilket verkar betyda "SRS-styrdon - felfunktion". Efter det har jag suttit tillbaka shortpin och dragit ur säkringen EFI. Då har den slocknat en stund för att sen börja lysa igen.

Vart sitter detta styrdon? Är det komplicerat att byta själv? Går det att släcka på nåt sätt så man åtminstone kan besikta den utan att få nedslag. Tacksam för svar. Mvh