Sida 1 av 1

Celica 1991 Inga nycklar.

Postat: tis 10 sep 2019, 11:17:20
av Cosmo
Mitt problem är att jag är spekulant på en Celica GTI-16 från 1991 som ägaren har tappat bort sista nyckeln till och enligt Toyota Kristianstad är det immobilizer i den bilens system, och det sitter en vit ring runt tändningslåset vilket ju indikerar att så är fallet. det finns även ett laserline larm inkopplat i bilen vilket ju gör det än mer komplicerat att överhuvud taget kunna kolla om det är något liv i motor och resten av bilen. Jag skulle vara glad om någon kunde komma med lite vetskap om hur man kommer runt problemet. Det här med ringen runt rattlåset skulle ju ev kunna vara en immobilizer från Laserline systemet såklart.
mvh Hans

Re: Celica 1991 Inga nycklar.

Postat: tor 12 sep 2019, 12:17:39
av Cosmo
Har själv förstått att ringen runt tändningslåset innehåller ljus för att kunna se var man hittar nyckelhålet.

Re: Celica 1991 Inga nycklar.

Postat: fre 20 sep 2019, 21:22:40
av MScME
Knepigt. Här skulle du behöva råd från en biltjuv nästan :? Vet inte hur man skulle kunna manipulera den att starta utan att göra ingrepp i startlåset, men å andra sidan; om du magiskt skulle kunna få kvitto på att den går som den ska, så lär du ju byta tändlåset ändå?

Så ett rejält skambud är väl i sin ordning om den varken går att starta eller köra, och sedan är väl byte av lås jobb nr 1? Lyckan står den djärve bi.
Immobilizern kan de ju hjälpa dig koppla ur på Toyota om de vill kännas vid den, vilket förvisso inte alls är säkert. Jag hade en -94 med immobilizer som jag installerade larm i istället och de (Toyota) skrotade då ut immobilizern. Men detta var nog cirka 2002-2003...
Ringen blev mycket riktigt kvar som ledljus också, ja.

Re: Celica 1991 Inga nycklar.

Postat: lör 21 sep 2019, 12:01:16
av Glenn
Att det skulle sitta originalmonterad imobilizer i en T18-celica låter mycket osannolikt, det gör det inte i svensksålda T20 iaf.

Kan ju vara eftermonterat, men då är det ju vanligen lättareatt få bort. Gissningsvis kandke det är så att larm är kombinerat med immo ?

Man brukar kunna beställa nycklar på chassinummer om mann kan bevisa att man är ägaren, det är vanligen ganskas dyrt, men iaf billigare än att byta alla cylindrar OCH nycklar..

Re: Celica 1991 Inga nycklar.

Postat: fre 04 okt 2019, 12:24:43
av Cosmo
Tack för era svar, jag köpte bilen och Fick tag på tändningslås/rattlås inkl dörrlås v sida o även lås till bakluckan m 2 nycklar på skrotfirma och efter mer än en veckas micklande så fick jag igång bilen o nu går den klockrent så den är besiktigad o inreggad men fick 3 tvåor på bromsar, handbromsen tar för högt o lite anliggning v bak på färdbromsen o lite läckage h bak, tydligen hade jag inte dragit nippeln tillräckligt hårt. Det var en mycket glad nybliven Celica ägare som lämnade Svensk bilprovning med deras berömmande ord om i vilket fint skick bilen redan var i efter att ha stått ostartad i en mycket olämplig miljö i 10 år. Så nu återstår att gå över lite smågrejor, bla fila till ryttarna i h dörrcylinder så nycklarna passar där o fundera på vad jag vill göra med bilen som jag egentligen inte behöver. Jag skulle vara intresserad av goda råd om vad som krävs för att ev göra en tidstypisk racingbil av den eller ev en rallybil, men det återstår lite tankearbete för att bestämma sig.
mvh Hans

Re: Celica 1991 Inga nycklar.

Postat: lör 05 okt 2019, 14:36:06
av Cosmo
Så här ser det ut idag. [img][<a href='https://www.bildtagg.se/bild/6lgqcamoay5fldsolnzvxcs' target='_blank'><IMG src='https://www.bildtagg.se/file/thumb/6lgq ... dsolnzvxcs' alt='Ladda upp bilder' /></a>/img]

Re: Celica 1991 Inga nycklar.

Postat: lör 05 okt 2019, 20:58:53
av MScME
Så kul att det löste sig, grattis!

Fix och småjobb kommer liksom med konceptet med en nästan 30 år gammal bil, men det ser onekligen ut som ett väldigt fint exemplar :thumbup:

Menar du att du faktiskt tänker köra rally med den, eller bara skaffa rätt utseende?

Re: Celica 1991 Inga nycklar.

Postat: sön 06 okt 2019, 01:34:36
av Cosmo
Hej o tack för svar, tanken från början var att hitta någon kul leksak till ett överkomligt pris, för att köra på bana eller i skogen med fast det första objektet var i för dåligt skick och så fick jag upp ögonen på denna som ju var en riktig chansning då det inte gick att få något livstecken i den, men det triggade mer än skrämde mig. Det var folk som ville börja plocka delar till en folkrace bil från den och det tyckte inte jag var rätt mot en såpass ovanlig och i grunden räddningsbar liten pärla. Jag bestämde mig för att köpa den och ta risken vilket jag är glad för nu. Men jag lockas av att köra den som en liten sommarleksak, dock har jag andra objekt som är av en högre caliber så jag har egentligen ingen riktig användning av den. Men att göra den till en gatlegal banbil tror jag ökar värdet på den mångdubbelt vilket inte betyder att det blir någon större vinst i sista ändan då det ju kostar att fixa allt. Så egentligen vet jag inte hur det slutar.
Men jag är öppen för alla goda förslag, det måste finnas många som har gjort något liknande och kan tipsa mig med fina ideer. Jag har en gammal Camaro som ska bli modern på insidan med ny motor o växellåda och allt annat som behövs för att göra för att det ska bli en ny bil i en gammal kaross. Men det är en annan historia.

Re: Celica 1991 Inga nycklar.

Postat: fre 11 okt 2019, 21:58:03
av MScME
Jag skulle iofs tro att eftersom det är en till synes så pass fin bil, och om den matchar invändigt och är ”stock” så kan du nog flippa den för en fin vinst redan idag iom att du fått liv i den och fått den körbar och besiktigad.

Omodifierade bilar är ganska sällsynta, brukar alltid vara nån grabb som tittat på Fast & Furious och ska montera diverse lampor, rattar och stolar mm.
Återställa till original är en utmaning i sig, då delar inte är helt lätt att hitta. Nu tänker jag förstås mest på ST205, men gäller säkert i viss mån för T18 också.

Populärt med just den modellen är väl att göra just en WRC-kopia utseendemässigt, men kräver nog en hel del engagemang. Personligen hade jag tagit tillbaka den till fabriksspec., komplett med de osmickrande originalfälgarna :D

Re: Celica 1991 Inga nycklar.

Postat: ons 16 okt 2019, 07:53:44
av Bempa
Det va kul att få se en såpass oförstörd T18 , behåll den gärna någorlunda original. Det är väldigt uppfriskande att se dessa välbehållna utan massa större modifieringar.