Laddningslampa slocknar inte efter generatorbyte

Allt från inkoppling av extraljus, larm, släpvagnskontakter, insprutningssystem och annat elektriskt i bilen. Hör av er om lösningen ni fick fungerade så alla vi andra vet.
Kategoriregler
Hör av er om lösningen ni fick fungerade så alla vi andra vet.
l_karlsson
Inlägg: 2
Blev medlem: tor 01 apr 2021, 12:22:51
Årsmodell: 0
PostOrt: Skoghall
Land (Country): Sverige

Laddningslampa slocknar inte efter generatorbyte

Inlägg av l_karlsson »

Hej

Har en Avensis, bensin 1,8 -2011 som jag haft en flera riktigt tråkiga problem i år. I februari la aktuatorn till elektriska handbromsen av och strax därefter en aktuator till ventilstyrningen. Summa 25 brak på verkstaden. En vecka efter att jag fick tillbaka bilen la generatorn av. Bytte denna själv tillsammans med farsan för en dryg vecka sedan men laddningslampan slocknade inte efter bytet.

* Är säker på att generatorn var dålig (den laddade inte batteriet alls vid uppmätning med multimeter)
* Är säker på att generatorn laddar batteriet nu (mätt upp själv med multimeter, +14 v, samt haft den på verkstad för dubbelkontroll att den laddar)

Var förbi verkstaden som fixade aktuatorerna och kollade felkoder och nollställde systemet (trots att det inte ska behövas). Det hjälpte dock inte heller.

Har verkligen ingen lust att lämna in den på felsökning för ett problem som jag antar att de inte kommer att hitta superlätt (= massa kostnader) för ett problem som egentligen inte påverkar bilens funktion (= onödigt).

Men finns det något annat som jag kan göra själv för att hitta felet? Eller någon som haft liknande situation som löst sig och som kan dela med sig om vad som kan vara galet?
Micke2
Inlägg: 458
Blev medlem: tor 10 maj 2012, 22:09:27
Bilmodell: Rav4
Årsmodell: 2013
PostOrt: Stockholm

Re: Laddningslampa slocknar inte efter generatorbyte

Inlägg av Micke2 »

Är du 100% säker på att du har helt rätt generator?
Laddregulator framför allt.
Signalen från regulatorn kan vara olika.

Ibland är det en analog signal på gammalt hederligt vis, och ibland är det en LIN signal till ett styrdon som sedan sprider informationen via CAN. Då.hjälpet det inte att generatorn de facto ger ström, för styrdonet kan inte tolka signalen = varnar.
l_karlsson
Inlägg: 2
Blev medlem: tor 01 apr 2021, 12:22:51
Årsmodell: 0
PostOrt: Skoghall
Land (Country): Sverige

Re: Laddningslampa slocknar inte efter generatorbyte

Inlägg av l_karlsson »

Jadu, jag köpte den på en sån här billig sida på Internet men fick ange regnr så den ska passa enligt säljaren åtminstone.

Länkar produkten här, vore ju super att veta om det är det som är problemet.
https://m.bildelaronline24.se/ridex/13762595

Om det skulle vara det som är problemet, är det något att göra åt? Eller går det att göra en fullösning på problemet? Har en farbror som är någorlunda kunnig inom elektronik.

Med vänlig hälsning,
Linus
Skriv svar