Regler för forumet!

Information från Styrelsen.

Moderator: Styrelsen

Användarvisningsbild
Neblade
Ordförande
Inlägg: 1541
Blev medlem: tor 15 jan 2009, 23:01:25
Bilmodell: Celica GT
Årsmodell: 1974
PostOrt: Linghem
Land (Country): Sweden
Ort: Linköping
Kontakt:

Regler för forumet!

Inlägg av Neblade »

Regler för Toyota Club Sweden's forum

1. Personangrepp
Toyota Club Sweden accepterar inga personangrepp eller hot mot någon.
Självklart är det inte tillåtet att uttrycka rasistiska sympatier av något slag. Detta kan gälla hudfärg, etnisk bakgrund, religion, sexuell läggning, politisk ställningstagande etcetera.
Toyota Club Sweden förbehåller sig rätten att automatiskt radera inlägg, utdela varning samt i värsta fall utesluta vederbörande ur föreningen vid överträdande av denna regel!

2. Skapa ny tråd
Respektera de olika forum-rubrikerna vid skapande av ny tråd. Tänk gärna efter en extra gång om Du är osäker vilken avdelning som är lämpligast. Trådar kan flyttas av moderatorer om de ligger under fel ämnesrubrik. Tänk även på att Du bör skriva en rubrik som sakligt förklarar Ditt ärende. Inlägg med rubriken "öhhhh…hjälp…", "någon i Ystad" och liknande undanbedes alltså. Innan Du skapar en ny tråd, tryck på ”Sök” och gör en sökning i forumet om ämnet har behandlats tidigare, detta för att undvika att samma frågor upprepas.

3. Trivsel
För allas trevnad ber vi Dig att hålla ett vårdat och kamratligt språk när Du skriver. Undvik svordomar, könsord och annat som kan upplevas som stötande för andra. Om Du ser att någon skriver något som kan uppfattas som personligt påhopp, kränkning eller dylikt så skicka ett PM till någon av oss moderatorer eller site-admins istället för att besvara påhoppet. Om Du ser något som är skrivet mot Dig så försök att undvika att besvara inlägget, skicka hellre PM till oss. I de allra flesta fall förstör man mer för sig själv än man tror genom att smutskasta någon eller försvara sig mot smutskastning i forumet.

4. Svenska språket tillämpas
På detta forum tillämpas svenska språket med dess regler så långt det är möjligt. Använd punkt, kommatecken med mera. Försök att skriva ut orden och använd inte förkortningar som ingen mer än Du själv förstår. Det finns en del inlägg som är skrivna i en mening utan vare sig kommatecken eller punkter, de kan vara riktigt svårlästa. Givetvis är norrmän och danskar med flera välkomna att skriva inlägg även om Ni inte skriver på svenska, det har vi förståelse för. Särskrivningar är ett relativt nytt fenomen i svenska språket som ska undvikas. Genom att uttala ordet högt för Dig själv hörs ofta om det är ett eller två ord. Exempel på ord som skrivs med ett ord: bromsbelägg, bromsok, vattenpump, givetvis, besiktningsprotokoll.

5. Avatar
Alla medlemmar är tillåtna att ha en avatar (en liten bild) till vänster om inlägget vid namnet (regler för storlek finns under profilen). Avataren måste följa vissa kriterier: Max storlek 15 kB och inte alltför stor bild (använd sunt förnuft), bilden får inte vara rörlig (endast stillbilder tillåtet). Signaturbilder är EJ tillåtet!

6. Köp/sälj-regler
Diskussion kring gruppköp av olika delar som tillhandahålls av privatpersoner får inte ske på forumet. Anledningen till detta är att det är svårt att avgöra vem som bär ansvaret om det skulle uppstå tvist om något, och TCS riskerar därmed att ställas till svars om ärendet hamnar i rättssak. Observera dessutom att alla trådar som skapas under avdelningen ”Köp/Sälj” ska börjas med ”K:” för trådar där man önskar köpa något och ”S:” då man önskar sälja något. I annat fall löper trådarna stor risk att, utan förvarning, tas bort.

7. Håll Dig till topic
Observera att forumet övervakas kontinuerligt av Toyota Club Swedens moderatorer och site-admins. Det är desamma som bestämmer på forumet och har sista ordet, försök att acceptera moderators åsikter. Passar det absolut inte finns det fler diskussionsforum på Internet. Om Du själv ser något som Du finner olämpligt, tipsa då gärna TCS moderatorer eller site-admins.
Försök hålla Dig till rubriken/topicen i alla trådar (trådar under avdelningen ”Offtopic” är okej att ”spåra” iväg i), när moderators eller site-admin bedömer att en tråd ”spårat ur” så kommer ”urspårade” inlägg att tas bort.

8. Diverse
För att undvika total anonymitet kräver vi att namnet ska finnas med någonstans i varje inlägg. Förslagsvis i signaturen. Det räcker att ha med förnamn och första bokstaven i efternamnet.
Diskussioner om uppenbart olagliga handlingar är ej tillåtet. Exempel på detta är tips på hur och var man kan ladda ner upphovsrättskyddat material från Internet, eller hur man förfalskar ett körkort.
I forumavdelningen ”Våra bilar/Projekt” ska varje nyskapad tråd innehålla information om följande tre uppgifter: 1. Nickname på forumet, 2. Bilmodell, 3. Årsmodell. Detta för att få en tydlig och klar överblick bland bilarna som finns här.

9. Varningar
Vid återkommande överträdelse mot forumreglerna eller märkbart stökigt uppträdande utdelas en varning. Man kan få två varningar och fortfarande debattera fritt på forumet. Vid den tredje varningen blir medlemmen automatiskt avstängd från forumet. Varje varning följs av ett PM från en moderator med en förklaring till varningen. Det går att överklaga varningarna och detta sker genom ett PM till en moderator inom en vecka från det att varningen utdelats. Om man överklagar efter tredje varningen sker detta på samma sätt som för övriga två, med skillnad att kontot kan vara spärrat, återkallas varningen efter överklagan får man fortsätta debattera i forumet med två varningar. En varning följer normalt med i cirka en månads tid.

Vid exceptionellt stökigt uppträdande som retar upp en stor del av TCS´ användare eller om någon svartmålar eller misskrediterar TCS på helt felaktiga grunder på andra forum eller dylikt kan beslut om omgående banning tas. Detta sker endast i absoluta undantagsfall och går ej att överklaga.

Med önskan om en trevlig vistelse på Toyotaklubbens forum
Styrelsen, Toyotaklubben


TILLÄGG TILL FÖRETAGSDELEN

Företagsannonser som visar sig förekomma både på privata köp/sälj-forumet och företagsdelen kommer omgående att raderas utan förvarning. För tillstånd att posta inlägg i denna avdelning, hör av Er till moderator. Ni måste ha ett registrerat företag.

Annonsen måste klart och tydligt presentera produkt eller tjänst. Den ska innehålla ett pris eller åtminstone prisexempel. Gäller annonsen en tjänst med olika priser för olika modeller ska ett exempel anges, rimligtvis den modell som flest kunder kan tänkas ha intresse för.

Följande uppgifter ska finnas med i varje annons:
Företagets namn (*).
Företagets officiella telefonnummer (*).
Företagets postadress (*).
Företagets websiteadress.
Företagets eventuella besöksadress.
(*) betyder obligatorisk uppgift. Om annonsen saknar obligatorisk uppgift i varje annons kommer den att raderas utan förvarning! PM i forumet går bra att använda som kontaktmedium men uppgifterna ska ändå finnas med.

Annonsen får endast innehålla sakliga fakta kring produkt/tjänst som berör företaget som annonserar. Ej prisjämförelser för likvärdig produkt/tjänst hos övriga företag i branschen etc. Priskrig mellan konkurrerande företag är välkommet, men det ska vara en betydande skillnad i pris. Vi eventuell dispyt löser företagen dem sinsemellan.
Om en annons raderas och samma annons dyker upp igen flera gånger kan företaget stängas av från TCS annonsdel. Kontakta moderator om frågetecken finns varför en annons raderats.

Toyota Club Sweden tar inget ansvar för vare sig innehållet i annonserna eller produkten/tjänsten som avses i desamma på denna sida. Innehållet speglar helt annonsörens intressen, inte TCS. Vid frågor om produkt/tjänst hänvisar vi alltså direkt till annonsören. Toyota Club Sweden förbehåller sig rätten att utan förvarning radera en inlagd annons om den bryter mot någon av ovanstående regler. Detta förbehåll godkänner annonsören automatiskt genom sitt postade inlägg, då ett sådant endast ska göras efter att ha läst igenom dessa regler!

Man får enbart annonsera om sakprodukter eller tjänster som kan komma en större kundkrets tillgodo, således inga enskilda affärsuppgörelser. Exempelvis är bilförsäljning inte tillåtet, vi hänvisar då till vanliga köp/sälj-forumet (dock endast privatpersoner) eller till extern annonssida, Blocket, Tradera med flera. Man får heller inte importera en bil åt kund.
Ett undantag är annonsering om exempelvis mini-motos som säljs som nya produkter med garanti.
Mattias Johansson
Skicka PM,

Ordförande för Toyota Club Sweden


Toyota Avensis -08
Toyota Corolla -98
Toyota MR2 GT-S/Turbo -94
Toyota Celica GT -74 Evighetsprojektet

1xCorolla T-sport -02
2xStarlet KP61 -84
2xCelica ST162 -88
Användarvisningsbild
Neblade
Ordförande
Inlägg: 1541
Blev medlem: tor 15 jan 2009, 23:01:25
Bilmodell: Celica GT
Årsmodell: 1974
PostOrt: Linghem
Land (Country): Sweden
Ort: Linköping
Kontakt:

Re: Regler för forumet!

Inlägg av Neblade »

Observera att reglerna ska uppdateras efter beslut från styrelsemöte angående smutskastning av företag (såväl som privatpersoner, men det står väl redan vill jag minnas).

ps. Skriver detta som en påminnelse till mig själv... :?
Mattias Johansson
Skicka PM,

Ordförande för Toyota Club Sweden


Toyota Avensis -08
Toyota Corolla -98
Toyota MR2 GT-S/Turbo -94
Toyota Celica GT -74 Evighetsprojektet

1xCorolla T-sport -02
2xStarlet KP61 -84
2xCelica ST162 -88
Låst