Köpråd äldre Toyota

Allmänna frågor som berör ditt Toyota ägande, alternativt övriga Toyota relaterade frågor. Alla icke Toyota relaterade trådar hänvisas till offtopic.
Kamajo
Inlägg: 1
Blev medlem: fre 15 mar 2024, 07:15:48
Årsmodell: 0
PostOrt: Huddinge

Köpråd äldre Toyota

Inlägg av Kamajo »

Hej!
Vi behöver en extrabil och har blivit tipsade av många om att sikta in oss på Toyota men jag har dålig koll på modeller så jag hittade detta forum och tänkte att här kan jag nog få experthjälp!
Jag vill att den ska vara typ som en Golf i storlek, vad jag har kunnat hitta i samma storlek är Auris (Yaris är för liten). Finns det någon annan modell i ungefär samma storlek eller lite större?
Jag vill inte lägga mer än 40-45 000 så jag misstänker att det kommer att får bli en årsmodell 07-10. Om jag siktar in mig på en Auris, är det någon variant däromkring som man ska akta sig för, som är allmänt känt att det är en sämre sort med mer rost eller något liknande? Eller från den årsmodell blev lamporna jättedyra? Jag har tänkt mig bensin för skatten verkar vara hög på diesel på de årsmodellerna. Och den ska vara manuell. Jag kan ingenting alls så jag är tacksam för alla tips så jag vet vad jag ska sikta in mitt letande på!
Tack på förhand!
Micke2
Inlägg: 606
Blev medlem: tor 10 maj 2012, 22:09:27
Bilmodell: Rav4
Årsmodell: 2013
PostOrt: Stockholm

Re: Köpråd äldre Toyota

Inlägg av Micke2 »

Jag vet inget modellspeciffikt, men kolla rosten (även under, både chassiet och hjuluhhängningar.
Samt enskilda exemplaret skick rent allmänt.
Servicehistorik, mm är också viktigt.

Juat strålkastare brukat vara svindyrt om det är xenon. Oavsett bilmodell, men vissa än värre än andra.
Halogen är betydligt bättre pris.
LED kom betydligt senare.
Ljusskilnaden xenon och halogen har aldrig imponerat på mig för att anse det värt dom pengarna och ofta besvär som kommer med xenon. Förr eller senare.

Men har du ett regnr kan du ju kolla på sajterna vad vissa delar kostar. Tex Autodoc, mfl
Skriv svar