Här skriver vi om våra bilar vilket innebär information och/eller ett projekt om bilen. Endast Toyotor. Glöm ej att ange bilmodell, chassikod och årsmodell i rubriken!
Kategoriregler
Toyotor som kom efter den stora förändringen som framhjulsdrift, insprutning, tvärställd motor, nya karosser och bottenplattor så gränsen är något flytande kring 1985 - 1987. Har du en äldre bil så lägg den i Classics. Glöm ej att ange bilmodell, chassikod och årsmodell i rubriken!
closed loop går den väl bara i på låglast, du har väl misständningar även vid höglast ? Så "Brukar" det ju vara i alla fall, men jag vet inte hur ST165-insprutningen gör specifikt.
Hur vet insprutningen var motorn är ? (vevaxelgivare/kamaxelgivare/fördelaregivare osv) har du bytt den givaren ? har den vettig jord osv ? ..Det är ju en typisk sak som kan spöka av värme..
Angående skärmen, xp embedded är nog oändligt mycket bättre än winCE, som är hemskt
Just nu: Celica GT-Four ST205 (Black sin) , Celica GT ST202 (kvicksilver), Tesla model 3 LR DM (Smalltop),Pontiac Fiero GT V6, SAAB 9-5 Aero sportsedan (Goldie), SAAB 9-5 Aero sportcombi, SAAB 9-5SE 2.0 turbo (silversaaben), Suzuki GSX1100e (brööl), Suzuki GS500e (bumse), Honda NX650 Dominator.
Nu vet jag ju inte om något har ändrats då jag inte har kört bilen på ett tag men tidigare gick den rent från ca 3000 varv och uppåt. Dock spökade knacksensorn vilket jag åtgärdade med en ny kabel direkt mellan knacksensorn och boxen. Efter det har ECUn varit nöjd på den punkten.
Jorden har jag både mätt upp i hop om att hitta spänningsfall samt provat att extrajorda med startkabel som flyttat o testa bla. Men det har inte gett något hittills. Inga direkt tydliga spänningsfall nånstans.
Alla lägesgivarna sitter i fördelaren och den har jag inte bytt.
Men såfort jag rycker ur lambdasonden så den får lite fetare bränsleblandning så upphör misständningarna.
Jag märkte liknande symtom med megasquirtet. Den ville gärna ha lite fetare blandning än Lambda 1. Annars började tomgången lätt pendla och misständningar var inte långt borta.
O megasquirtet har hemsnikrad vevaxelgivare och annan tändslutsteg (Igniter) så tycker inte att givarna i fördelaren eller Ignitern borde vara problemet.
Funderar på att riva loss kabelstammen för att gå igenom den eller byta ut den. Men om det löser problemet vet jag ej.
En annan grej som verkar lite märklig är att spänningen i cigurtaget är låg när bilen har stått litet tag. Men när jag har låtit bilen gå ser den bättre ut. Laddapänningen när bilen går verkar helt ok. Har satt en såndär enkel spänningprovare i cigurtaget.
Misständningarna verkar är dock de samma.
det där med cigguttaget låter som dålig kontakt någonstans, högt motstånd och dålig kontakt när den är kall, sen när det går stöm genom kontakten blir den varm och sväller upp och ger bättre kontaktyta, efter en stund när den har kommit upp i lagom temperatur mindre motstånd och spänningsfall.
Kan också hända på lösa kontakstift till strålkastarglödlampa, lyser bättre och bättre alltefter de blir varma och sväller 'tighta'
cheetah1 skrev: ↑mån 27 nov 2017, 20:55:03
Är du helt 100% säker på att den är helt tät efter LMM:en och inte suger in nån ouppmätt luft nånstans?
Så gott som säker. Har både testat Startgas tricket, trycksatt och röktestat. Hittade flera småläckor när jag trycktestade men det är åtgärdat.
Det enda som jag kan tänka mig är eg om Vevhusventen spökar. Tex att den suger tjuvluft via oljestickan. Nu är den Vevhusventen kopplad direkt till plenumet via en backventil och den andra till insugsröret mellan turbon o LMM.
Men jag har inte märkt några sådana tendenser när jag testat. Men får prova om de hjälper att köra öppen vevhusvent kanske.
MartZink skrev: ↑tis 28 nov 2017, 03:44:24
det där med cigguttaget låter som dålig kontakt någonstans, högt motstånd och dålig kontakt när den är kall, sen när det går stöm genom kontakten blir den varm och sväller upp och ger bättre kontaktyta, efter en stund när den har kommit upp i lagom temperatur mindre motstånd och spänningsfall.
Kan också hända på lösa kontakstift till strålkastarglödlampa, lyser bättre och bättre alltefter de blir varma och sväller 'tighta'
Jo precis. jag var inne på att de gamla kablarna kanske inte håller måttet men än så länge har jag inte hittat några betydande spänningsfall någonstans med motorn igång.
Kontakten till fördelaren mådde sådär...
Har kollat den tidigare men då var den inte av så vet inte om den gick sönder när jag tog bort allt. Med lite tur är det roten till mina misständningar. Så den ska jag försöka pinna om.
IMG_2246.JPG (600.58 KiB) Visad 10250 gånger
IMG_2247.JPG (657.48 KiB) Visad 10250 gånger
IMG_2248.JPG (785.87 KiB) Visad 10250 gånger
+kablarna ifrån generatorn såg också ut att ha sett bättre dagar. Ärgade och isoleringen stenhård. Så dem tänkte jag byta ut bla. Fortsättning följer.
cheetah1 skrev: ↑ons 03 jan 2018, 15:12:52
Fy för, vilket jobb.. Och då är jag ändå rätt bra på el..
Javars, finns ju roligare saker att göra men jag vill gå igenom detta så de inte är ett frågetecken när man felsöker. Kabelstamen ju sett bättre dagar. De flesta kablarna verkar ju vara ok. Byter, fixa och skarvar på om det behövs.